Räddaren vid muskelvärk - Magnesium

4 augusti, 2022

Brist på magnesium är den näst vanligaste näringsbristen efter vitamin D. Det beror främst på att många äter en kost med för lite magnesium. (magnesiumrika livsmedel är bland annat: fullkornsprodukter, grönsaker, nötter och frön)

Magnesiums viktigaste funktion är dess inblandning i cellernas energiproduktion. Magnesium samarbetar tätt med ATP (cellernas lagrade energi) Det betyder att magnesium är involverat i alla processer i kroppen där kroppen använder energi såsom i alla muskelrörelser och alla nervimpulser.

Trots inblandningen i kroppens energianvändning är inte magnesium uppiggande, tvärt om så lugnar det ner kroppen. Magnesium är en antagonist till det muskelaktiverande ämnet kalcium, medan kalcium gör att vi kan aktivera en muskel gör magnesium att muskeln kan slappna av. Har vi förlite magnesium kan vi därför få en överspänning i kroppens muskulatur.

Magnesium fungerar också som en fysisk anti-stress-mineral som minskar frisättningen av stresshormon i kroppen.

Pevonias Marine Magnesium är en optimal produkt vid muskelvärk och kramp.

Formulerad av naturen och från det oförorenade, mineralrika vattnet i Iroiska havet (Mer d'Iroise - en del av Atlanten vid den västra spetsen av Bretagne Frankrike)utvinns magnesiumklorid som är känt som en viktig hälsokomponent. Denna kraftfulla formel innehåller 100 % rent och naturligt marint magnesiumkoncentrat i en lätt havsvattengelbas för omedelbar och enkel absorption vid applicering. Rekommenderas för alla hudtyper för lokaliserad eller helkroppsmassage för att stressa ner, lindra spänningar, lindra muskelsmärtor och minska värk, trötthet och obehag.

HUVUDINGREDIENSER
Magnesiumkoncentrat

EGENSKAPER & FÖRDELAR
* Minskar muskelspänningar och stelhet, förbättrar avslappning
* Minskar muskelkramper och spasmer
* Remineraliserande och avstressande
* Minskar smärta, värk och känslighet
* Förbättrar ledbesvär
* Ger hudutjämnande egenskaper
* Djupt återfuktande

Finns att köpa som Professionell 500 ml. och i försäljningsförpackning på 120 ml.

2020 B4K Skincare. All Rights Reserved.
Webbplatsen är skapad av
AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram