Aromaterapi och sinnet

25 juli, 2022

Visste du att de eteriska oljorna inte bara påverkar oss kroppsligen utan även på det psykologiska och emotionella planet?

När vi använder oss av eteriska oljor i hudvårdsprodukter så har de dubbla effekter. De skickar signaler både till huden och till hjärnan och ger oss inte bara en balanserad hud utan även ett balanserat sinne.

En eterisk olja är ett 100% koncentrat från olika växter och växtdelar. De kan utvinnas från bark, blad, blomma, stjälk eller frukt. Eteriska oljor skall alltid spädas ut och vid hantering av eteriska oljor skall man vara mycket försiktig.

Pevonia är en hudvårdsserie som enbart använder sig av organiskt och ekologiskt odlade ingredienser av allra högsta kvalitet. Pevonia har sedan start för 30 år sedan haft en filosofi att enbart använda sig av gröna källor i sina produkter för det ger en kraft och en själ i produkten som saknas i de produkter som är framställda på syntetiskt sätt.

Några av de eteriska oljor som används av Pevonia är:

Lavendel

Är en vanlig eterisk olja som många känner till, den har många egenskaper och i hudvård används den för de antiseptiska, läkande och lugnande egenskaperna. På det psykologiska planet är den bra för de som upplever stress, humörsvängningar, depression och oro. Lavendel håller även insekter borta och kan dessutom ge en bättre sömn.

Grapefrukt

Eterisk olja av grapefrukt utvinns ur skalet på frukten. På huden har den en balanserade verkan, den minskar talgproduktion och är antiseptisk. På det mentala planet är den upplyftande och får oss på bra humör, den förbättrar koncentrationen och ger bättre studieresultat.

Ros

Eterisk olja som utvinns från rosenblad är en av de dyraste oljorna men den är oerhört kraftfull. Rosenoljan på huden är stärkande och stimulerar cellförnyelsen. Den behagliga doften är förutom ett kraftfullt afrodisiakum även rogivande, lugnande och stressreducerande.

Kamomill

Det finns flera olika varianter av eterisk olja från kamomill. Den som är bäst för huden är den blå kamomilloljan som innehåller ett ämne som heter chamazulen vilket ger den blå färgen. Chamazulen, även kallat azulene, är en av de mest lugnande och reparerande ingredienser som används till hudvårdsprodukter. Azulene återfinns ofta i produkter för känslig hud. Kamomill ger en förbättrad sömn och verkar lugnande för sinnet.

Pevonia - World of wellness

Genom att använda en Pevoniaprodukt så ger du inte bara din hud de bästa förutsättningarna för att ha en god balans och må bra, de ger dig även effekterna från de eteriska oljorna mentalt. Oljorna ovan återfinner du bland annat i De-stress Escape Aromatic oil - en ansiktsolja som bidrar till en perfekt hydro/lipid balans (Vatten/olja) och som passar alla hudtyper. Den kan även användas som en doftolja på pulspunkter under dagen och en droppe på en bomullstuss i örngottet gör susen för er som sover oroligt.

Beställ De-Stress Aromatherapy Oil HÄR: De - Stress Escape Aromatic oil

De-Stress Escape Aromatherapy oil
2020 B4K Skincare. All Rights Reserved.
Webbplatsen är skapad av
AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram